BURGENLAND

Østrigsk vin er stadig overset

Markedsandelen i Danmark er forsvindende lille, hvilket er synd for Østrig, da der findes mange spændende vine og ikke mindst mange forskelligeheder i vinene 

Vinproduktionen i Østrig består primært af mindre vinbønder med marker på under 5 hektar, hvilket betyder en lille produktion og derfor grunden til, at vi ikke støder på østrigsk vin så tit. Produktionen er ganske enkelt for lille til de danske supermarkeder.

Østrig er mest kendt for sine frugtige og aromatiske hvidvine, men der laves efterhånden en hel del spændende rødvine især på Pinot Noir samt på de lokale druer Zweigelt og Blaufränkisch. Endelig kommer man ikke uden om de søde vine i Østrig, især omkring Neusiedel, finder man vine lavet på druer der er angrebet af Botritys, som giver dessertvinene ekstrem sødme og syre på samme tid.

Vores samarbejde med Michael Opitz består bl.a. af flere forskellige rødvine, men vi har også hans fantastiske dessertvine, som typisk bliver udsolgt på kort tid (Trockenbeerauslese).